حکم ارتداد و شرائط آن چیست؟

 اجرای حکم ارتداد که از اختیارات حاکم اسلامی است، در مورد «مرتد» با توجه به یک سری شرایط و ارزیابی مصلحت ها و مفسده ها جاری می گردد. در تعریف مرتد بسیاری از فقیهان شیعی و سنی گفته اند: «مرتد کسی است که اوّل مسلمان بوده، سپس از دینش دست کشیده یا به پیامبر(ص) دشنام داده، و یا احکام اسلامی را به مسخره گرفته است».

سید مرتضی، علم الهدی در تعریف مرتد می گوید: مرتد کسی است که بعد از پذیرش اسلام کفر را برگزیند. انکار خدا، انکار پیامبر اسلام(ص)، انکار معاد، انکار ضروری دین و سبّ و بی احترامی به مقدسات دین اسلام موجب ارتداد است.

فرد مرتد با وجود شرایط: بلوغ، عقل، اختیار، قصد، اقرار به ایمان در حال بلوغ و ... حکم ارتداد را پیدا می کند.

از برخی تعابیر فقیهان فهمیده می شود که ارتداد به معنای تغییر عقیدة‌ تنها نیست، بلکه در آن برپا کردن عَلَم کفر و انکار خودخواهانة حقیقتی که روشن است. نقش دارد. آنان در معنای مرتد قید جحود را آورده اند.

جاحد کسی است که با وجود علم به حقانیت (یا لااقل شک در آن) با وجود اتمام حجت، باز انکار می کند یا حاضر نیست با متخصصان دینی وارد بحث و گفتگو شود با این حال دست از دین خود بر می دارد و حتی آن را علنی می کند و باعث تضعیف روحیه مسلمانان می شود در این صورت اگر حاکم (قاضی) اسلامی بفهمد یا برای او ارتداد آن شخص ثابت شود حکم الهی را در باره او اجرا می کند ولی اگر برای حاکم ثابت نشود یا مرتد ارتداد خود را علنی نکند و در باطن کافر باشد در باره او مجازاتی نیست و می تواند در جامعه اسلامی به زندگی خود ادامه دهد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد